رئیس اتاق اصناف تبریز گفت: بازار تبریز با قدمت ۴۰۰ ساله بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است که عمده فعالیت اقتصادی صنوف تبریز در این بازار انجام میگیرد.
سیدحبیب هاشمی در گفت وگو با خبرنگار اصناف ایران افزود: بازار همیشه مهم ترین بخش اقتصادی یک شهر است به گونهای که بخشی از اقتصاد یک کشور در دست بازاریان است و بازار بزرگ تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده بازار ایران هست و به دلیل معماری آجری ویژهای که دارد مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ۸ هزار و ۵۰۰ حجره در آن فعال هستند و معماری این بازار ایرانی و اسلامی است و بیشترین مساجد و حوزه های علمیه شهر در محدوده بازار تبریز بنا شده است .
هاشمی اظهارکرد: بازار تبریز با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. ودر مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده این بازار از بازارچهها دالانها، تیمچهها سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته و پیشتر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده است.
رئیس اتاق اصناف تبریز بیان کرد: بازار تبریز به جهت تولید یا عرضه و فروش کالا یا کالاهای مخصوصی شهرت یافتهاند که میتوان از بازار شیشهگرخانه مخصوص تولید و فروش اقسام شیشه و بلور، بازار کفاشان مرکز تولید کفشهای دست دوخت، بازار مسگران، حلاجان، کلاهدوزان، آئینهسازان، سراجان، زرگران، عطاران و … . بوده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر، بسیاری از صنوف و مشاغل از بین رفته و تنها نام آنها بر روی بازارچهها و راستههای بازار تبریز مانده است. تعدادی از این مشاغل در طی زمان و به علت رونق کالاهای مدرن و جدید از میان رفته یا تغییر ماهیت دادهاند و عمدهفروشی و بنکداری قدیم جایگاه خود را به خردهفروشی داده است.
هاشمی همچنین تبریز را مرکز ثقل شکلات ایران دانست و گفت: تولید کنندگان شهر تبریز همچنین در صنعت شیرینی و شکلات توانمندی خود را اثبات کرده اند و بسیار موفق بوده اند به گونه ای که تولیدات این شهر با ترکیه و آلمان رقابت میکند./ع/ اتاق اصناف ایران